• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

Zo meet je gemakkelijk de juiste maten voor je schuifwand op

Een duidelijke gids voor een nauwkeurige meting

Wil je een schuifwand installeren? Dat kan makkelijk zelf! Maar om jouw schuifwand op maat te kunnen bestellen, zul je eerst moeten weten welke maat je nodig hebt. En ook dat kun je makkelijk zelf, maar dat moet wel nauwkeurig gebeuren. Daarom helpen we je graag een handje. Wij leggen je uit hoe je stap voor stap de juiste maten opmeet, zodat je schuifwand perfect past en aan al je verwachtingen voldoet!

Meten is weten

Meet de breedte…

Begin met het meten van de breedte van de opening waar de schuifwand komt. Meet op twee punten: de bovenkant en de onderkant. Schrijf beide maten voor de breedte van je schuifwand. Dit zorgt ervoor dat de schuifwand past, zelfs als de opening niet helemaal recht is. Hierdoor verklein je de kans op ongelijkheden.

…en de hoogte

Vervolgens meet je de hoogte van de opening aan beide kanten. Net als bij de breedte, is het belangrijk om beide maten te noteren om problemen tijdens de installatie te voorkomen. Verschillen in vloer- of plafondniveau kunnen invloed hebben op de metingen, dus zorg ervoor dat je dit goed controleert. Het is belangrijk dat je dit nauwkeurig doet, om te voorkomen dat de schuifwand stroef open en dicht gaat.

Meer over de maten van schuifwanden

Let op: maximale verschillen

Belangrijk om rekening mee te houden is dat het breedteverschil tussen boven en beneden en het hoogteverschil tussen links en rechts maximaal 12 mm mag zijn. En wanneer je voor softclose kiest mag het verschil maximaal 10 mm zijn.

Tip: lees onze volledige meetinstructie

Belangrijk: overlap van schuifdeuren

Houd bij het meten van de afmetingen voor de schuifwanden ook rekening met de overlap van de schuifdeuren. Dit is het deel van de deur dat over een andere deur schuift als ze gesloten zijn. Wij adviseren je graag over de aanbevolen overlap voor jouw specifieke schuifwand.

Monteer zelf eenvoudig je schuifwand met deze montagehandleiding

Check de uitzonderingen

Noteer tijdens het meten ook eventuele obstakels zoals vloerplinten, radiatoren, stopcontacten of schakelaars die de installatie van de schuifwand kunnen beïnvloeden. Ga ook eens voor jezelf na of er misschien aanpassingen nodig zijn aan de ruimte voordat de schuifwand geïnstalleerd wordt. Breng deze factoren nu alvast in kaart, dan voorkom je eventuele problemen tijdens de installatie. Zo bestel je met een gerust hart de juiste schuifwand! 

Andere uitzonderingen? Check onze meestgestelde vragen

Ook even checken: zijpanelen

Kan jouw schuifwand niet tegen een vaste wand geïnstalleerd worden? Dan kun je een zijpaneel toevoegen. Anders schuift de schuifwand namelijk uit de rails. Houd wel even extra rekening met het noteren van de maten als je een zijpaneel toevoegt. Noteer in dit geval de inbouwmaat inclusief dikte van één of twee zijpanelen (18 mm per paneel). Zijpanelen komen in een standaardhoogte van 2800 mm en kunnen mogelijk ingekort worden om bij je ruimte te passen. Daarnaast kun je kiezen uit twee dieptes, namelijk: 680 mm of 800 mm. Heb je graag wat meer informatie hierover? Neem dan gerust contact op met onze experts.

Vraag onze experts om advies

Zo, nu weet je precies hoe je de juiste maten voor je schuifwandkast kunt opmeten. Dus, aan de slag! Ben je er dan zeker van dat je alles goed hebt opgemeten? Vul dan de maten in op onze website en dan kan het leukste werk beginnen. Namelijk: de kleuren en omlijsting kiezen die perfect passen in jouw interieur. En binnen no-time heb je jouw schuifwandkast in huis!

Stel je eigen schuifwand samen

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

De meestgestelde vragen mét antwoorden over onze schuifwanden

donderdag 15-08-2024

De meestgestelde vragen mét antwoorden over onze schuifwanden

Ontdek de antwoorden op de meestgestelde vragen over onze schuifwanden. Van installatiedetails tot aanpassingsmogelijkheden. Zo heb je alle informatie die je nodig hebt om de perfecte keuze te maken.

Lees meer