• Eenvoudig zelf te monteren
  • 15 jaar garantie
  • Specialist in maatwerk
Stel je vraag contact

De meestgestelde vragen mét antwoorden over onze schuifwanden

Alle antwoorden op de vragen over jouw nieuwe droomaankoop

Overweeg je om schuifwanden te installeren? Dan zijn er veel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. En waarschijnlijk veel vragen die in je opkomen. Of het nu gaat om de mogelijkheden qua installatie, de kleuren van de omlijsting of de montage: het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Daarom staan we graag stil bij de meestgestelde vragen over onze schuifwanden. Zo kun je met een gerust hart de juiste keuzes maken voor jouw ruimte.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Kan een schuifwand ook onder een schuin dak?

Dit is zeker mogelijk! Sterker nog, het komt vaak voor. Een schuifwand is namelijk de perfecte manier om alle ruimte onder een schuin dak te benutten. Zo kun je bijvoorbeeld veel meer spullen effectief opbergen op zolder, terwijl het nog steeds overzichtelijk en opgeruimd blijft. Een schuin dak vereist wel wat meer aandacht voor de montage om ervoor te zorgen dat de wand goed past. Maar na de installatie kun je wel optimaal genieten van extra opbergruimte terwijl het er óók nog eens stijlvol uitziet!

Zo plaats je zelf een schuifwand onder een schuin dak

Hoeveel deuren kunnen er achter elkaar schuiven?

Het aantal deuren dat achter elkaar kan schuiven, hangt af van de beschikbare ruimte en de structuur van de wand. Standaard maken wij gebruik van een 2-sporige rails, wat betekent dat er twee deuren achter elkaar kunnen schuiven. Dit is ideaal voor de meeste situaties en biedt een goede balans tussen toegankelijkheid en ruimtebesparing. Maar heb je een grotere ruimte of wil je meer flexibiliteit in het gebruik van de ruimte? Dan kun je kiezen voor een 3- of 4-sporige rails. Hiermee kun je drie of vier deuren achter elkaar schuiven. Geef dit aan tijdens het bestellen, dan zorgen wij ervoor dat de schuifwand volledig naar jouw wensen is. 

Stel je eigen schuifwandkast samen

Welke kleuren omlijsting zijn er?

Voordat je de kleur van de omlijsting kiest, kun je het beste eerst de kleur van de schuifwand bepalen. Je kunt kiezen uit veel verschillende mooie kleuren die passen binnen jouw interieur. Als je eenmaal de kleur van je schuifwand gekozen hebt, kun je kijken welke kleur omlijsting er het beste bij past.

Onze omlijstingen zijn er in veel verschillende kleuren. Je kunt kiezen uit mat wit, mat zwart of aluminium geanodiseerd en mat antraciet. Zo is er altijd wel een kleur die perfect bij jouw kleurenpalet past. De boven- en onderrails worden altijd in dezelfde kleur geleverd, voor een strak en stijlvol geheel.  

Tip: vraag een gratis kleurstaal op

Hoe wordt de bovenrails en onderrails bevestigd?

De montage van de boven- en onderrails is een belangrijk onderdeel bij het installeren van je schuifwand. De bovenrail worden met schroeven stevig bevestigd aan het plafond of de bovenkant van de opening. Deze schroeven zijn ontworpen om langdurige stevigheid en soepele werking te garanderen. De onderrails zorgen voor geleiding en stabiliteit van de deuren. Deze worden met dubbelzijdige montagetape op de vloer bevestigd en leveren we gratis bij de bestelling.

Is een schuifwand eenvoudig te monteren?

Zeker, iedereen kan het zelf! Maar daarvoor helpen we je graag op weg met onze montagehandleiding. Vóór je begint met monteren raden we je aan om onze checklist van gereedschap te checken. Zo weet je precies wat je nodig hebt. De deuren zijn meteen klaar om te installeren. Je kunt na het plaatsen van de boven- en onderrail de deuren hier eenvoudig in monteren. Hulp nodig tijdens het monteren? Dan zijn wij elke werkdag bereikbaar via WhatsApp  (+31 6 38 48 24 97) of laat een montagebedrijf dit voor jou fixen.

Monteer zelf eenvoudig je schuifwand met deze montagehandleiding

Zo, nu weet jij alle belangrijkste informatie over onze schuifwanden. Hopelijk kun je nu een nog betere keuze maken over de schuifwand die bij jou past én heb je deze binnen no time geïnstalleerd. Heb je nog vragen? Check dan de meestgestelde vragen of jouw vraag daar nog tussen zit óf neem contact op met onze experts.

Bekijk al onze meestgestelde vragen

Blijft het maken van de juiste keuzes lastig? 

Carlijn denkt met je mee voor een passende oplossing.

Neem contact met ons op

Meer lezen?

Zo meet je gemakkelijk de juiste maten voor je schuifwand op

woensdag 18-09-2024

Zo meet je gemakkelijk de juiste maten voor je schuifwand op

Ontdek in 5 stappen hoe jij snel en eenvoudig zélf nauwkeurig de maten voor jouw schuifwand opmeet. Alle informatie op een rij: gemakkelijk en overzichtelijk. Zo kun je zelf snel aan de slag om jouw d...

Lees meer
Seizoensopslag op de zolder: hoe berg je efficiënt op?

woensdag 03-07-2024

Seizoensopslag op de zolder: hoe berg je efficiënt op?

Leer hoe je je zolder omtovert tot een perfect georganiseerde opbergruimte voor al je seizoensgebonden spullen met onze praktische en makkelijk toe te passen tips.

Lees meer